kaufland.bg/recepti
Свинско с броколи и фъстъци
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | свинско месо от бут |
500 г | броколи |
7 с. л. | олио |
30 г | краве масло |
60 мл | бяло вино |
100 г | фъстъци |
1 /2 ч. л. | сусамово семе |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се почиства от ципите, реже се на жулиен и се пържи за 5-6 минути в 5 с. л. от олиото.
- 2
Броколите се почистват, накъсват се на розички и се бланшират 2-3 минути в подсолена вода. Запържват се в маслото, поръсват се със сусамовото семе, налива се виното и се задушават, докато алкохолът се изпари.
- 3
В малък тиган с останалото олио се пържат фъстъците за около минута и се изваждат.
- 4
В чиния се подреждат запърженото свинско, задушените броколи и ястието се гарнира с фъстъците.