Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свинско контрафиле на тиган с карамелизирани ябълки и лук

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (3 порции)

300 г свинско каре Шеф месар
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 /2 зелена ябълка
1 /2 жълта ябълка
35 г кафява захар
50 г краве маслo
3 стръка пресен розмарин
2 ч.л. сол
2 ч.л. черен пипер
2 ч.л. червен пипер

Приготвяне

    1

Котлетите се овкусяват от двете страни с по 1 ч.л. сол, черен и червен пипер. В загрят тиган се слагат 50 г краве масло и след като се разтопи се добавят котлетите. Готвят се 3-4 минути (до златисто от долната страна), след което се обръщат.

    2

В тигана се добавят няколко стръка пресен розмарин и три цели обелени скилидки чесън. С помощта на готварски щипки котлетите се овалват в маслото, а розмаринът и чесънът се слагат върху тях, за да се овкуси по-добре месото.

    3

След като се сготвят напълно, котлетите се махат от тигана и на тяхно място се слагат нарязаните на полумесеци лук и ябълки. Овкусяват се със сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркват се и се готвят 2-3 минути, след което се добавя и кафявата захар. Разбърква се отново и се готви докато захарта се разтопи, и се карамелизират ябълките и лукът.

    4

Котлетите се сервират с карамелизираните ябълки и гарнитура по желание.


Видеорецепта