Свинско контрафиле на тиган с карамелизирани ябълки и лук
Продукти (3 порции)
300 г | свинско каре Шеф месар |
3 скилидки | чесън |
1 глава | лук |
1 /2 | зелена ябълка |
1 /2 | жълта ябълка |
35 г | кафява захар |
50 г | краве маслo |
3 стръка | пресен розмарин |
2 ч.л. | сол |
2 ч.л. | черен пипер |
2 ч.л. | червен пипер |
Приготвяне
- 1
Котлетите се овкусяват от двете страни с по 1 ч.л. сол, черен и червен пипер. В загрят тиган се слагат 50 г краве масло и след като се разтопи се добавят котлетите. Готвят се 3-4 минути (до златисто от долната страна), след което се обръщат.
- 2
В тигана се добавят няколко стръка пресен розмарин и три цели обелени скилидки чесън. С помощта на готварски щипки котлетите се овалват в маслото, а розмаринът и чесънът се слагат върху тях, за да се овкуси по-добре месото.
- 3
След като се сготвят напълно, котлетите се махат от тигана и на тяхно място се слагат нарязаните на полумесеци лук и ябълки. Овкусяват се със сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркват се и се готвят 2-3 минути, след което се добавя и кафявата захар. Разбърква се отново и се готви докато захарта се разтопи, и се карамелизират ябълките и лукът.
- 4
Котлетите се сервират с карамелизираните ябълки и гарнитура по желание.