kaufland.bg/recepti
Свинско с картофи по селски
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
600-700 г | свинско месо от бут |
6-7 | картофа |
4 | чушки |
3 глави | лук |
3- | моркова |
6-7 с. л. | олио |
1 с. л. | брашно |
2 ч. л. | червен пипер |
1 | дафинов лист |
1 /2 връзка | магданоз |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на парчета и се запържва в нагорещеното олио. Задушава се под капак с малко вода.
- 2
Лукът се нарязва на ситно, чушките – на малки парчета, а морковите се настъргват. Прибавят се към месото и се посолява.
- 3
Ястието се сгъстява с брашното, овкусява се с червения пипер, дафиновия лист и черен пипер. Наливат се 200–300 мл вода, разбърква се и се оставя да поври на слаб огън.
- 4
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се прибавят към яхнията. Ястието е готово, когато картофите омекнат. Преди сервиране се поръсва с наситнения магданоз.