Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свинско с кисело зеле по баварски

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

750 г свински гърди
1 кисела зелка
250 мл бира
100 мл зелев сок
4 скилидки чесън
1 /2 глава лук
2 кубчета зеленчуков бульон
6 с. л. олио
1 с. л. кафява захар
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус

Съвет

  • По желание преди да се сервира се поръсва с наситнен магданоз.


Приготвяне

    1

Свинските гърди се нарязват на порционни парчета и се поставят в тава. Месото се поръсва с половината от наситнения чесън и се овкусява със сол и черен пипер. Пече се около 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна, след това се изважда от тавата.

    2

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици и се поставя в дълбока тава. Поръсва се с кафявата захар и стритите бульони и се разбърква добре. Прибавя се нарязаният наситно лук, след което се полива с бирата и се подправя с кима.

    3

Тавата се покрива с фолио и зелето се пече около 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се задуши, тавата се изважда и върху зелето се нареждат свинските гърди. Сипват се зелевият сок и олиото, покрива се отново с фолио и се пече около 1 час на същата температура.