kaufland.bg/recepti
Свинско с патладжани в гювече
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
2 | патладжана (500–600 г) |
400 г | свинско месо от бут (без кост) |
100 г | пушени свински гърди |
2-3 стръка | пресен лук (1 глава стар) |
1 | средно голям морков |
1 | червена чушка |
7-8 | печурки |
1 кутия | сухо картофено пюре |
20-30 г | краве масло |
2-3 с. л. | галета |
1-2 стръка | магданоз |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Патладжаните се заливат с вряла вода, след 5 минути се изваждат, обелват се и се нарязват на филийки.
- 2
Месото и останалите почистени зеленчуци се смилат и се овкусяват със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
- 3
Сухото картофено пюре се приготвя по указанията на опаковката.
- 4
Гювечетата се намазват с маслото и се поръсват с част от галетата. Първо се слага картофеното пюре, след това смляното със зеленчуци месо, филийките патладжан и нарязаните на кубчета пушени гърди. Отгоре се поръсва с останалата галета и се пече 15-20 минути в умерено загрята до 180°С фурна.