Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свинско печено по шведски

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кг свинска плешка (цяло парче)
600 мл зеленчуков бульон
2 ябълки
1 глава лук
1 морков
2 стръка прясна салвия
2 стръка мащерка
2 с.л. царевично нишесте
2 ч.л. сух джинджифил
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол

Приготвяне

    1

Солта се смесва с джинджифила, наситнената салвия и черния пипер. Месото се овкусява със сместа.

    2

Поставя се в тава, покрита с пергаментова хартия, и се пече 1 час в загрята на 160° C фурна с вентилатор.

    3

Ябълките се почистват от семките и се нарязват на шайби. Лукът се нарязва на полумесеци, а морковът – на едри парчета.

    4

Мащерката и така подготвените плодове, и зеленчуци се слагат в тавата при месото. Пече се 40 минути. След това температурата се увеличава на 190° C (с вентилатор) и се пече още 15 минути. Когато месото е готово, се изважда и оставя да почине.

    5

Зеленуците от печенето се прехвърлят в подходящ съд, налива се бульонът, добавя се нишестето, разтворено в малко студена вода. Готви се докато сосът се сгъсти.

    6

Месото се реже на тънко и се сервира върху соса със зеленчуците.