Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свинско руло с моцарела и сотирани репички

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 бр. свинско бонфиле (всяко по 250 грама)
125 г пушено сирене Моцарела
2 с. л. маслинова паста
1 с. л. зехтин
6 листа босилек
сушена левурда и черен пипер на вкус

за репичките:

4 връзки репички
50 г орехи
30 г краве масло
2 стръка мента
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Бонфилетата се обезципяват и краищата се изрязват. Отварят се с нож и се изтъняват, така че да се получат два листа.

    2

Овкусяват се с левурда и черен пипер, от двете страни. Вътрешната страна се намазва с маслинова паста, отгоре се разпределя нарязаната на тънки филии моцарела, а върху нея листенца пресен босилек.

    3

Завиват се две рула и се завързват с конец.

    4

Поливат се със зехтина и се запечатват на тиган до златисто-кафяво. После се прехвърлят в тава и се пекат в загрята на 200°С фурна, с вентилатор, за 15 минути.

    5

Репичките се нарязват на две или на четири. Сотират се за кратко в загрятото масло. Прибавят се и орехите. Разбърква се и се свалят от огъня. Подправя се със сол и черен пипер. Накрая се слага нарязаната мента.

    6

Готовите рула се разрязват по диагонал и се поднасят с репичките и соса от печенето.