Свинско руло с моцарела и сотирани репички
Продукти (2 порции)
2 бр. | свинско бонфиле (всяко по 250 грама) |
125 г | пушено сирене Моцарела |
2 с. л. | маслинова паста |
1 с. л. | зехтин |
6 листа | босилек |
сушена левурда и черен пипер на вкус |
за репичките:
4 връзки | репички |
50 г | орехи |
30 г | краве масло |
2 стръка | мента |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Бонфилетата се обезципяват и краищата се изрязват. Отварят се с нож и се изтъняват, така че да се получат два листа.
- 2
Овкусяват се с левурда и черен пипер, от двете страни. Вътрешната страна се намазва с маслинова паста, отгоре се разпределя нарязаната на тънки филии моцарела, а върху нея листенца пресен босилек.
- 3
Завиват се две рула и се завързват с конец.
- 4
Поливат се със зехтина и се запечатват на тиган до златисто-кафяво. После се прехвърлят в тава и се пекат в загрята на 200°С фурна, с вентилатор, за 15 минути.
- 5
Репичките се нарязват на две или на четири. Сотират се за кратко в загрятото масло. Прибавят се и орехите. Разбърква се и се свалят от огъня. Подправя се със сол и черен пипер. Накрая се слага нарязаната мента.
- 6
Готовите рула се разрязват по диагонал и се поднасят с репичките и соса от печенето.