kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Сирене в гювече с яйце
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
600 г | краве сирене |
150 г | краве масло |
200 г | сирене „Дунавия” |
1 глава | лук |
2 броя | червени чушки |
4 броя | яйца |
сол и бял пипер на вкус | |
листа босилек, магданоз и чери доматчета за украса |
Приготвяне
- 1
Гювечетата се намазват с маслото и се разпределя кравето сирене, нарязано на плочки. Отгоре се редят тънки филийки лук, а след това – другото сирене.
- 2
Чушките се пекат на сух тиган, на котлон или във фурна, оставят се в похлупен съд да се задушат и се обелват. Почистват се от семето и се режат на тънки лентички. Слагат се отгоре, прави се малко кратерче и се чукват яйцата.
- 3
Гювечетата се пекат 5–7 минути в загрята на 200 градуса фурна.
- 4
Поднасят се топли, овкусени със сол и бял пипер и украсени с накълцан босилек, магданоз и чери доматчета.