kaufland.bg/recepti
Скрежина с диня и ягоди
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 чаши)
450 г | диня |
150 г | ягоди |
1 | лайм |
70 г | кафява захар |
200 мл | тоник |
Съвет
-
Тоникът може да се замести с розе и тогава от скрежината се получава фрозе.
Приготвяне
- 1
Динята се нарязва на кубчета, които се поставят в тава и се замразяват за около шест часа.
- 2
Ягодите се измиват, почистват и подсушават. Лаймът се измива с топла вода, кората му се настъргва, а сокът му се изцежда. Около 150 мл вода се слагат да заврат заедно с кафявата захар и сокът от лайм. Прибавят се ягодите и кората от лайм, пюрира се и сместа се слага в хладилник.
- 3
Замръзналите кубчета диня се смесват с ягодовото пюре и тоника. Всичко се разбива в блендер. Готовата скрежина се разпределя в четири чаши и, по желание, се сервира с прясна мента, парче диня и/или ягоди.