Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Скумрия на скара с пържен качамак

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 скумрии (почистени)
2 с.л. сос „Шрирача“
50 мл олио
2 с.л. балсамов оцет (светъл)
50 г пресен джинджифил
сол и черен пипер на вкус

За качамака:

300 г царевичен грис за качамак
300 мл прясно мляко
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
50 мл маслиново масло
олио за пържене на маслена баня
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Млякото за качамака се загрява на умерен огън с 600 мл вода, сол и черен пипер на вкус.

    2

Щом течността кипне, се сипва царевичният грис и се бърка, докато сместа се сгъсти и грисът се свари.

    3

Дърпа се от огъня и се разбърква със стрития на паста чесън, наситнения розмарин и маслиновото масло.

    4

Прехвърля се в намазана с маслиново масло тава. Покрива се с прозрачно фолио, за да не хваща кора и се оставя да се охлади.

    5

След това фолиото се маха, а качамакът се нарязва на кубчета. Пържи се до златисто на маслена баня и се изважда.

    6

Джинджифилът за маринатата се обелва, настъргва се и се разбърква с лютия сос, олиото, балсамовия оцет, сол и черен пипер на вкус.

    7

Рибите се намазват с маринатата и се оставят да престоят 30 минути.

    8

Пекат се върху намазана с олио скара – от двете страни, до готовност.

    9

Поднасят се с качамака. По желание се слагат още лют сос и капки маслиново масло.