kaufland.bg/recepti
Сладкиш Агънце с ванилия и извара
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 парчета)
100 г | масло (меко) |
175 г | захар |
1 с.л. | ванилова захар |
4 | яйца |
250 г | брашно |
1 опаковка | ванилов пудинг |
1 опаковка | бакпулвер |
125 мл | мляко |
1 | извара (= 250 г) |
мазнина и брашно за формичките | |
тип „Агънце“ | |
пудра захар поръсване |
Приготвяне
- 1
Маслото, захарта и ваниловата захар се разбиват на пяна. Яйцата се разбъркват отделно. Брашното, ваниловият пудинг и бакпулверът се пресяват и се добавят към сместа. Прибавят се млякото и изварата, след което всичко се омесва до получаването на еднородно тесто.
- 2
Формичките се намазняват и поръсват леко с брашно. Тестото се разпределя в двете формички (двете с вместимост по около 1 л) и се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за около 50-60 минути до златисто кафяво. След като са готови, агънцата се изваждат внимателно от формичките и се оставят да изстинат върху решетка.
- 3
Агънцата се поръсват с пудра захар и се сервират или се подаряват.