Сладко-кисели зеленчуци с кашу
Продукти (4 порции)
2 | глави лук |
2 с. л. | зехтин |
2 | моркова (200 г) |
300 г | броколи |
3 | тиквички (600 г) |
100 г | кафява захар |
50 мл | соев сос |
100 мл | ябълков оцет |
1 ч. л. | едро смляно чили |
120 г | кашу |
Съвет
-
Ако не сте почитатели на вегетарианската кухня, пригответе ястието с пилешко месо, като го нарежете на кубчета и го добавите в тигана след лука и морковите.
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в сгорещения зехтин, докато омекне. Добавят се морковите, нарязани на тънки шайби по диагонал.
- 2
След около 2 минути се прибавят разполовените розички броколи и тиквичките, нарязани на едри парчета. Поръсва се захарта, разбърква се и се налива соевият сос.
- 3
Сипва се оцетът и зеленчуците се задушават още около 5 минути, докато се изпари течността. Малко преди тиганът да се оттегли от огъня, се поръсва с чилито.
- 4
Кашуто се пече около 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна (или на сух тиган около 3 минути) и се поръсва върху задушените зеленчуци.