Сладоледена торта с горски плодове
Продукти (16 парчета)
200 г | целувки |
4 | яйца |
1 с. л. | ванилова захар |
100 г | захар |
500 мл | заквасена сметана |
2 кутийки | бита сметана |
1 | шушулка ванилия |
100 г | тъмен шоколад |
400 г | пресни плодове (напр. ягоди, малини, боровинки) |
Приготвяне
- 1
Целувките се натрошават и се разделят на две части. Яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват със захарта и ваниловата захар до получаване на кремообразна смес.
- 2
Заквасената и битата сметана се смесват и се разбиват. Добавя се ванилията. Белтъците също се разбиват. Сметановият крем, разбитите белтъци и едната част от натрошените целувки внимателно се добавят към крема с жълтъците.
- 3
Шоколадът се натрошава. Горските плодове се почистват, измиват се и заедно с шоколада се добавят към сметановия крем. Той се изсипва във форма за печене върху хартия за печене, покрива се с натрошените целувки и се оставя в камерата за 24 часа.
- 4
По желание може да гарнирате тортата с плодове, да я оставите в хладилник за 20-30 мин. и да я сервирате.