Сладолед от бял шоколад на клечка
Продукти (6 порции)
2 с.л. | кашу |
80 г | бял шоколад |
100 г | кисело мляко |
80 г | крема сирене |
1 пакетче | ванилова захар |
1 ч.л. | лимонова кора |
150 мл | животинска сметана |
Съвет
-
За още по-вкусен резултат, към шоколадовата смес може да се добавят натрошени бисквити.
Приготвяне
- 1
Ядките кашу се нарязват и запичат на тиган до златисто. Шоколадът се натрошава и разтапя на водна баня. Прибавят се киселото мляко, крема сиренето, ваниловата захар и лимоновата кора. Всичко се разбърква добре.
- 2
Сметаната се разбива и заедно с ядките кашу се прибавя към шоколадовата смес. Разбърква се добре и се разпределя във формички за сладолед, които се слагат във фризер, докато сместа започне да стяга. Тогава в нея се слагат и клечките за сладолед. Връща се във фризера до пълно замразяване.
- 3
Сладоледът се вади от фризера 15-ина минути преди сервиране, за да може да се извади по-лесно от формите.