kaufland.bg/recepti
Содена питка - пухкава, вкусна и лесна за приготвяне
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 Парче)
500 г | брашно |
1 с.л. | сол |
80 мл | олио |
240 мл | вода |
1 с.л. | оцет |
1 ч.л. | сода за хляб |
Приготвяне
- 1
Брашното се сипва в голяма купа и по средата му се прави кладенче. Содата се сипва в отделна купичка и се залива с оцета. След като шупне, се сипва в кладенчето на брашното, заедно със солта, олиото и водата. Разбърква се първо с дървена лъжица, а след като брашното поеме цялата течност, се меси с ръце до получаването на гладко тесто.
- 2
Тестото се оформя на топка и се слага в намазнена кръгла форма за печене. Притиска се леко с ръце, така че тестото да достигне ръба на формата. Отгоре се полива с малко олио и се размазва равномерно. С нож се правят два прореза на кръст през средата. Питката се слага в загрята на 180 °C фурна и се пече 35-40 минути.