Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Солена зеленчукова торта

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

300 г бутертесто
20 мл заквасена сметана
4-5 чери доматчета
200 г карфиол
2 морков
3 яйца
1 кренвирш
краве масло (за намазване)
кашкавал за поръсване
сол и индийско орехче на вкус
брашно за поръсване

Приготвяне

    1

Бутертестото се разточва и се разстила в намазнена и набрашнена форма за печене.

    2

Морковите се нарязват наситно и се варят на пара 5-10 минути, докато поомекнат. След това се прибавя накъсаният на розички карфиол и се вари още 5-10 минути.

    3

Яйцата и сметаната се разбиват в купа и се поръсват със солта, индийското орехче и малко настърган кашкавал.

    4

Кренвиршът се нарязва на дребни кубчета и се размесва със сварените и отцедени зеленчуци. Сместа се разпределя върху изпеченото тесто, а отгоре се подреждат доматчетата.

    5

Зеленчуковата торта се залива със сместа от яйца и сметана и се пече 20 минути в загята до 220°С фурна.