kaufland.bg/recepti
Без лактоза
Веган
За вегетарианци
Сорбе с френско грозде и босилек
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
12 големи листа | босилек |
200 г | френско грозде |
450 мл | нектар от френско грозде |
3 с.л. | захарен сироп |
(всяка от по 110 мл) | формички за сладолед |
дървени клечки за сладолед |
Съвет
-
Без лактоза
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.
Приготвяне
- 1
Босилекът се измива, подсушава добре и нарязва на ситно. Френското грозде се отделя от чепката, измива се и се подсушава добре. Босилекът и френското грозде се пълнят във формичките.
- 2
Нектарът от френско грозде и захарният сироп се смесват и разбъркват добре, след което сместа се изсипва във формичките. Оставят се да замръзнат за час, след което в сместа се забиват дървените клечки. Прибира се в камерата за още минимум пет часа.