kaufland.bg/recepti
Сочно печено пиле
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 | цяло пиле Шеф месар |
120 г | краве маслo |
10 г | чеснова паста |
ситно нарязан магданоз | |
1 щипка | мащерка |
1 щипка | черен пипер |
лимонов сок | |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Кожата се освобождава от пилето много внимателно с пръст. Пилето се посолява добре от вътрешната страна - така ще се осоли цялото месо.
- 2
Прави се паста от маслото, чесъна, магданоза, мащерката, черния пипер и лимона. Сместа се намазва между кожата и месото. Може да си направите фуния от кухенска хартия, с която да шприцовате сместа под кожата.
- 3
Пилето се осолява леко, полива се с малко мазнина и се пече до златисто на 180 °C за около 50-55 минути.