Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Спанак с ориз на фурна

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

850 мл пилешки бульон
100 мл животинска сметана
600 г спанак
240 г ориз Балдо
250 г моцарела
100 г пармезан
120 г бекон
3 яйца
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч.л. риган
1 /4 ч.л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
краве масло (за намазване)
галета за поръсване

Приготвяне

    1

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в загрят сух съд. Щом пуснат мазнина, към тях се прибавят лукът и чесънът, нарязани на ситно. Сипва се и оризът и се запържва за кратко. Добавят се риганът и индийското орехче, разбърква се. Постепенно се налива бульонът и се готви, докато оризът омекне.

    2

Спанакът се накълцва, добавя се към ориза и се разбърква. Щом омекне се налива сметаната, добавя се и половината от настъргания пармезан. Охлажда се леко. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Прибавят се яйцата и се разбърква.

    3

Форма за тарт се маже с масло и се поръсва с галета. Сместа се изсипва във формата. Поръсва се с накъсана моцарела и с останалия настърган пармезан.

    4

Пече се в загрята на 190° C фурна с вентилатор до готовност – около 35 минути. Охлажда се леко, спанакът с ориз на фурна се нарязва и сервира.