kaufland.bg/recepti
Веган
Спанак с тахан и чесън
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
500 г | спанак |
1 с. л. | зехтин |
1 с. л. | сусамов тахан |
1 глава | чесън |
сол, ябълков оцет (лимонов сок) и червен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Спанакът се измива и се нарязва на ивици. Сварява се и се отцежда.
- 2
Зехтинът се сгорещява в тиган и се добавя обеленият и нарязан на едро чесън. Задушава се при непрекъснато бъркане за 2 минути и се добавя таханът.
- 3
Прибавя се спанакът и се пържи няколко минути, за да се запази зеленият му цвят.
- 4
Сваля се от огъня и се овкусява със сол, оцет и пипер. Сместа се разбърква добре и се сервира.