Спаначено руло със сьомга и крема сирене
Продукти (28 парчета)
400 г | замразен спанак |
1 /2 връзка | магданоз |
50 г | сирене K-Favourites Grana Padano |
8 | яйца |
150 г | крема сирене |
сол | |
прясно смлян черен пипер | |
настъргано индийско орехче |
за плънката:
250 г | крема сирене |
10 бр. | кисели краставички K-Favourites |
1 ч.л. | лимонова кора |
400 г | пушена сьомга |
Съвет
-
Любителите на месото могат да напълнят едната половина на рулото с италианско прошуто K-Favourites, вместо сьомга.
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява на 180°C с включен горен и долен нагревател (без вентилатор).
- 2
Постила се хартия за печене в тава с размер 40 х 30 см. Поръсва се настъргано сирене K-Favourites Grana Padano.1. Спанакът се размразява и отцежда добре. Разпределят се две трети от него върху сиренето в тавата за печене.
- 3
Яйцата се разбиват на пяна с крема сиренето, останалия спанак и ситно накълцаните листа магданоз. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Изсипва се в тавата за печене и се пече около 12 минути на най-долния реотан във фурната. Оставя се да се охлади.
- 4
За плънката се смесват крема сиренето с настърганата лимонова кора, щипка сол и ситно нарязаните краставички.
- 5
Спаначеното тесто се разрязва на две по дължина. Плънката се разпределя, нарежда се пушената сьомга, след което се навива на руло откъм дългата страна. Рулото се завива плътно в хартия за печене или прозрачно фолио и се оставя в хладилника за около час.
- 6
Всяко руло се нарязва на филийки и се подрежда във формата на празнична елха. Допълнително може да се украси с чери домати, маслини и стръкчета розмарин.