kaufland.bg/recepti
Средиземноморска пилешка салата
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
250 г | пилешки гърди |
2 с. л. | лимонов сок |
1 ч. л. | сол |
3 с. л. | зехтин |
7-8 | сварени картофа |
200 г | чери домати (2 домата) |
3-4 | стръка магданоз |
за салатения сос:
1 скилидка | чесън |
1 с. л. | каперси |
3 | филета аншоа |
2 с. л. | майонеза |
2 с. л. | горчица |
4-5 с. л. | кисело мляко |
1 ч. л. | оцет |
2 щипки | сол |
1 щипка | черен пипер |
Приготвяне
- 1
Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се маринова с лимоновия сок и солта. Оставя се за 15 минути, запържва се в сгорещения зехтин за около 3-4 минути от всяка страна и се оставя да се охлади. Картофите се нарязват на кубчета.
- 2
Сосът се приготвя, като чесънът, каперсите и аншоата се нарязват наситно и в подходящ съд се смесват с майонезата, горчицата, киселото мляко, оцета, солта, черния пипер и хубаво се разбъркват.
- 3
В купа се слагат пилето, картофите, доматите и дресингът. Поръсва се с нарязания наситно магданоз, разбърква се и се оставя да отлежи няколко часа в хладилника.