kaufland.bg/recepti
Стек Диана
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
400 г | рибай стек (или телешко контрафиле) |
1 с.л. | сос Уорчестър |
1 с.л. | дижонска горчица |
1 ч.л. | доматен концентрат |
20 г | краве маслo |
2 ч.л. | маслиново масло |
2 глави | шалот |
1 скилидка | чесън |
4 с.л. | бренди |
60 мл | животинска сметана |
100 мл | телешки бульон |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се овкусява със сол и черен пипер, и се намазва с маслиновото масло. Запържва се в сгорещен тиган от двете страни до златисто.
- 2
Изважда се от съда и на негово място се слагат лукът, нарязан на тънки ивички, а след това и накълцаният чесън. Прибавя се маслото и се разбърква.
- 3
Когато зеленчуците омекнат се сипват горчицата, доматеният концентрат, сосът Уорчестър и се разбърква. Налива се брендито и се фламбира.
- 4
Когато алкохолът се изпари се сипва бульонът и се готви, докато сосът се сгъсти. Налива се сметаната.
- 5
Месото се връща в съда и се оставя на огъня за кратко. Сервира се със соса и гарнитура от пресни картофи, а по желание и с пюре от грах.