Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Стек Сейлсбъри

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кг телешка кайма
1 глава лук
20 г краве масло
4 яйца
4 стръка магданоз
5-6 с. л. галета
1 ч. л. майорана (риган)
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус

за гъбения сос:

250 г печурки
50 г краве масло
1 с. л. брашно
1 кубче телешки бульон

Приготвяне

    1

Лукът се нарязва на дребно, запържва се в тиган с предварително загрятото масло за 3-4 минути и се охлажда.

    2

Яйцата се разбиват, подправят се с наситнения магданоз, солта и черния пипер и се омесват с каймата и галетата. Подправя се с майорана, добавя се запърженият лук и се оформят 4 бургера. Всеки се запича за 3-4 минути от всяка страна в сгорещен грил тиган и се подреждат в подходяща тавичка.

    3

Гъбеният сос се приготвя, като печурките се нарязват на филийки и се запържват в същия тиган с предварително загрятото масло. След това се поръсва брашното, сипват се 250-300 мл студена вода и се стрива бульонът. Щом кипне, се излива върху наредените в тавата бургери и се запича в умерено сгорещена фурна 20-30 минути. Бургерите се сервират гарнирани с гъбения сос.