kaufland.bg/recepti
Супа от праз с бекон
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
5 стръка праз | |
100 г | бекон |
2 картофа | |
60 г | краве масло |
1200 мл | пилешки бульон |
250 мл | готварска сметана |
3 стръка мащерка | |
сол и червен пипер на вкус |
за кротоните:
6 филии хляб | |
3 с. л. | олио |
1 /2 ч. л. | лют червен пипер |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в тенджера. Слага се маслото и се разбърква.
- 2
Когато маслото се сгорещи, се прибавя празът, нарязан на кръгчета и се оставя леко да се задуши.
- 3
Слага се и мащерката, прибавят се настърганите наедро картофите, налива се бульонът, овкусява се със сол и пипер и се оставя да къкри около 30 минути.
- 4
Накрая се сипва сметаната, а стръковете мащерка се отстраняват. Щом супата кипне, се сваля от огъня.
- 5
Хлябът се реже на дребни кубчета, поръсва се с олио, посолява се и се запича в тиган до златисто.
- 6
Накрая се прибавя и лютият пипер. Супата се поднася гарнирана с кротоните.