kaufland.bg/recepti
Супа от праз
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
3 стръка | праз (500 г) |
1 малка глава | целина |
50 г | краве масло |
2 с. л. | брашно |
2 кубчета | пилешки бульон със зеленчуци |
за застройката:
125 г крема сирене | |
2 | жълтъка |
6 с. л. | кисело мляко |
Приготвяне
- 1
Празът се наситнява и се задушава под капак в сгорещеното масло за около 3 минути. Добавя се настърганата целина, поръсва се с брашното, разбърква се и се наливат 1,5 л гореща вода. Прибавят се стритите кубчета бульон и супата се вари 20–30 минути, на тих огън, под капак.
- 2
Киселото мляко се разбива с жълтъците и се добавя намачканото сирене. Застройката се разбива до получаване на хомогенна смес. Наливат се 4–5 черпака от бульона, след това при непрекъснато бъркане се връща в тенджерата. Готовата супа се оттегля от огъня и се сервира.