Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Суфле от карфиол

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 глава карфиол (1 кг)
100 г сирене
3 яйца
2 червени чушки
2-3 листа целина
3-4 стръка копър
сол на вкус
масло за намазване
галета за поръсване

за белия сос:

200 мл прясно мляко
50 г масло
1 с. л. брашно
1-2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Карфиолът заедно с листата целина се сваряват за 10-15 минути в кипнала подсолена вода. Чушките се изпичат, поставят се в похлупена тенджера, за да се задушат, и се обелват. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг.

    2

Маслото за соса се разтопява и в него до златисто се запържва брашното. Слагат се млякото и подправките и сосът ври при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява.

    3

Свареният карфиол се пюрира, добавят се жълтъците, белият сос и накълцаният копър, посолява се и се разбърква. Слагат се разбитите на сняг белтъци и внимателно се бърка, за да не спаднат.

    4

Стените на тимбалчета или гювечета се намасляват, поръсват се с галета и на дъното им се слага от карфиолено-яйчената смес. По средата се поръсва от натрошеното сирене и върху него се разпределя останалата карфиолено-яйчена смес. Изпечената и обелена чушка се нарязва на ивички, които се разпределят върху суфлето.

    5

Суфлето се пече около 30 минути, докато се зачерви и повърхността се надуе, в предварително загрята до температура 180°С фурна.