Суши с пушена сьомга
Продукти (12 парчета)
250 г | ориз за суши |
сол | |
1-2 с. л. | оцет (по възможност оризов оцет) |
1 с. л. | захар |
1 ч. л. | сусамово олио |
2 | яйца |
смлян черен пипер | |
1 ч. л. | олио |
50 г | пушена сьомга |
1 с. л. | сусам |
2 листа | Sushi Nori водорасли за суши |
5 с. л. | соев сос |
Приготвяне
- 1
Оризът се сварява според указанията на опаковката в около 500 мл солена вода за около 15-20 минути. След това се добавят оцет, захар, сол, сусамово масло и се оставя да се охлади.
- 2
Яйцата се разбиват, подправят се със сол и черен пипер и се изсипват в тиган в горещо олио, бъркат се до получаване на бъркани яйца.
- 3
Пушената сьомга се нарязва на фини ленти, смесва се с бърканите яйца и сусама.
- 4
Оризът се разделя на 12 части. Всяка се разстила на прозрачно фолио, в средата се слага сьомгата с яйцата и с помощта на фолиото се завива в правоъгълна форма или се прави на топка. Всеки лист Sushi Nori се нарязва на ивици и всяко суши се увива като подарък с тънките ивици водорасли. Поръсва се със сусам и се поднася със соев сос.