Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Без лактоза
Без глутен
Веган

Суши сандвич

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

250 г ориз за суши
4 с.л. оризов оцет
1 с.л. захар
0.5 ч.л. сол
100 г гъби стриди
1 с.л. фъстъчено масло
1 /2 ч.л. бял пипер
2 с.л. веган майонеза

Съвет

  • Без лактоза

    При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.

  • Без глутен

    При купуването на необходимите продукти избирайте такива без глутен.


Приготвяне

    1

Оризовият оцет, захарта и солта се загряват в малка тенджера, докато захарта се разтвори. Предварително свареният ориз за суши се изсипва, разбърква и оставя да изстине.

    2

Репичките се нарязват на ситно, смесват се с оцет и 1/4 чаена лъжичка сол, разбъркват се с ръце и се оставят настрана. Гъбите се нарязват се запържват в гореща мазнина на средно силен огън за 5 минути, като се разбъркват от време на време. След това се подправят със сол и черен пипер.

    3

Листата нори се поставя един по един с грапавата страна нагоре върху парче фолио. В средата се слага по малко количество ориз, после от гъбите стриди, резенчета репички и веган майонеза (или друга гарнитура по избор), а отгоре отново се добавя малко ориз. След това ъглите на кората се сгъват с помощта на домакинско фолио.

    4

Така приготвените суши сандвичи се сервират със соев сос и джинджифил.