Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Сърцати соленки

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

за соленките:

200 г брашно от лимец
100 г смлени лешници
2 ч.л. маслиново масло
1 яйце
1 /4 с.л. сол
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. див лук
1 жълтък
2 с.л. сусам

за разядката с репички:

1 връзка репички
1 ч.ч. (около 250 г) извара
50 мл мляко
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. див лук
сол
млян черен пипер

Приготвяне

    1

От брашното, около 75 мл вода, ядките, маслиновото масло, яйцето, солта и подправите се замесва тесто, което след това се увива във фолио и се оставя в хладилника за около 30 минути.

    2

От тестото се разточва блат с дебелина около 3 мм. Изрязват се сърчица, които се нареждат върху тава с хартия за печене и се намазват с разбит жълтък. Отгоре се поръсва сусам и се пече в предварително загрята на 180° C фурна за около 15-20 минути или до златистокафяво.

    3

За приготвянето на разядката репичките се почистват, измиват и нарязват на малки кубчета. Разбъркват се с изварата и млякото до получаване на гладка смес. Добавят се подправките и се овкусява със сол и пипер. Сервира се със соленките.