kaufland.bg/recepti
Сьомга с мариновани домати и маслиново масло
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 котлета | сьомга |
4 с.л. | маслиново масло |
100 г | сушени мариновани домати |
150 г | маслини (без костилки) |
1 с.л. | каперси |
4-5 стръка | див лук |
1 ч.л. | синапено семе |
сол и бял пипер на вкус |
Съвет
-
Зеленчуковата смес може да се обогати с 1–2 с. л. от маринатата на сушените домати.Синапеното семе може да се замени със сусам.
Приготвяне
- 1
Рибата се овкусява със сол и бял пипер и се намазва добре с маслиновото масло. Пече се на скара или на грил тиган.
- 2
Маринованите домати и маслините се режат на половинки в купа. Добавят се каперсите и наситненият див лук, като се оставят няколко пера за украса.
- 3
Сьомгата се поднася върху зеленчуковата смес. Поръсва се със синапеното семе и се украсява с перата от див лук.