Сьомга с мед и портокал на скара
Продукти (6 порции)
1 кг | филе от сьомга |
2 | портокала |
2 с.л. | мед |
2 с.л. | маслиново масло |
2 ч.л. | горчица |
1 с.л. | морска сол |
2 ч.л. | галета |
1 ч.л. | пипер |
клончета мащерка |
Съвет
-
Маринатата може да се овкуси с 2 с.л. барбекю сос
Приготвяне
- 1
Затворено барбекю предварително се загрява на 160° C на функция Индиректен грил. Сьомгата се почиства от люспите и костиците, измива се и се подсушава. Мащерката също се измива и подсушава.
- 2
Сокът от единия портокал се изстисква. Другият портокал се нарязва на филийки с дебелина около 0,5 см. Смесват се 4 супени лъжици портокалов сок с меда, маслиновото масло, горчицата, солта, галетата и черния пипер.
- 3
Върху парче алуминиево фолио се подреждат портокаловите филийки, а върху тях се поставя сьомгата, която се намазва с портокаловата марината. Поставят се стръкчетата мащерка и алуминиевото фолио се запечатва.
- 4
Сьомгата се пече около 35 минути. Фолиото се разкъсва и сьомгата се консумира с хлебчета на скара или със салата.