kaufland.bg/recepti
Сьомга със сос от каперси
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
2 | котлета от сьомга (400 г) |
1 стрък | праз |
1 в. ч. | бяло вино |
1 /2 ч. ч. | течна сметана |
2 с. л. | лимонов сок |
2 с. л. | олио |
2 с. л. | зехтин |
20 г | краве масло |
1 с. л. | каперси |
2 стръка | копър |
1 кубче | пилешки бульон |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Котлетите се осоляват, намазват се с олио и лимонов сок и се пекат на грил тиган или скара 6-8 минути от всяка страна.
- 2
Бялата част на праза се нарязва на много ситно и се запържва в сгорещения зехтин и маслото за около минута и половина. Прибавят се каперсите и след 30 секунди се налива виното. Слага се кубчето бульон и огънят се усилва, за да се изпари виното.
- 3
Когато сосът е почти готов, се добавя течна сметана и се оставя да кипне. Подправя се с малко черен пипер и ситно нарязания копър. Веднага след като се опече сьомгата се залива със соса и се поднася.