Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Тартар от авокадо със запечени миди Сен Жак

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

6 бр. замразени миди Сен Жак
1 авокадо
1 /2 ябълка
1 малка глава червен лук
1 ч.л. лимонов сок
2 ч.л. зехтин
1 /2 манго
30 г кедрови ядки
3-4 капки сос Табаско
1 ч.л. мед
1 ч.л. масло
1 /2 ч.л. суха мащерка
сол
пипер

Приготвяне

    1

Мидите се размразяват. Авокадото се разполовява, костилката се маха, меката част се изважда с помощта на лъжица и се нарязва на кубчета.

    2

Ябълката се нарязва на четвъртини, премахват се семките, след което и ябълката се нарязва на малки парченца.

    3

Лукът се обелва и наситнява.

    4

Парченцата авокадо и ябълката се смесват в купа заедно с лимоновия сок и лука. Овкусява се със сол, пипер и зехтин на вкус.

    5

Мангото се бели, месестата част се отделя от костилката и се нарязва на малки кубчета. Кедровите ядки се запържват леко в тиган без мазнина. Мангото се слага в купа и се подправя с табаско, сол, пипер и мед на вкус.

    6

Мидите се измиват в студена вода и се подсушават. Запържват се в зехтин от всяка страна за по 2 минути. Преди да се свалят от огъня, към тях се прибавя маслото и мидите се овкусяват със сол, черен пипер и мащерка на вкус.