Тарт с Бански старец "Молерите"
Продукти (6 парчета)
За тестото:
125 г | масло |
1 | яйце |
200 г | брашно |
1-2 щипки | сол |
2 с.л. | студена вода |
Бански старец от крафт серията на "Молерите" | |
200 г | моцарела |
сушени домати | |
1 глава | лук |
доматен сос | |
риган | |
1 ч.л. | сол |
масло за тавата | |
босилек за украса |
Приготвяне
- 1
Продуктите за тестото се смесват в купа, всичко се разбърква и измесва добре. Готовото тест се прави на топка и се слага за малко в хладилника, докато се приготвя сосът за тарта.
- 2
Банският старец се нарязва. Тестото се разстила в предварително намазана тавичка, след което с вилица се правят дупчици по него.
- 3
Тестото се запича в предварително загрята на 200° C фурна за 15 минути.
- 4
Лукът се задушава с доматения сос, ригана и малко сол. Когато лукът омекне се добавят половината парчета Бански старец, сосът се разбърква и се дърпа от котлона.
- 5
Когато основата на тарта е изпечена, отгоре се полага от сгъстения сос, редят се сушените домати и моцарелата, като се добавят и още парчета от Банския старец. Поръсва се с малко риган.
- 6
След като са сложени всички продукти, тартът се слага във фурната и се пече около 15 минути, докато не придобие златист цвят.
- 7
Готовият тарт се декорира с малко свеж босилек. Нарязва се на триъгълни парчета и се сервира.