Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Тафелшпиц

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 кг телешки вайсбрат
500 г тръбни говежди кости
1 морков
1 пащърнак
100 г глава целина
1 глава лук
1 дафинов лист
1 /2 ч.л. черен пипер на зърна
5 зърна бахар
3 зърна хвойна
сол на вкус

За соса:

1 корен хрян
150 мл животинска сметана
1 връзка див лук
200 г заквасена сметана
сол на вкус

Съвет

  • Може да поднесете бульона като австрийците – с нарязани на ленти палачинки.


Приготвяне

    1

Костите, месото и нарязаните на едро морков, целина и пащърнак се слагат в дълбока тенджера и се заливат със студена вода. Лукът се реже на четири и се запича в сух загрят тиган, докато стане с тъмен цвят. Пуска се във водата, прибавят се и подправките – хвойна, черен пипер, бахар и дафинов лист, завързани в марля. Вари се на умерен огън, докато месото стане готово. Междувременно бульонът се отпенва.

    2

След това месото се изважда,охлажда се и се нарязва на филии, а бульонът се прецежда и се запазва за друго ястие.

    3

Хрянът за соса се бели и се стърже на фино ренде. Смесва се с добре разбита животинска сметана, заквасената сметана, сол и накълцан див лук.

    4

Месото се поднася със соса.