Телешки руладини
Продукти (4 порции)
1 кг | телешки шол |
3-4 | кисели краставички |
1 | моркова |
1 стрък | праз лук |
5-6 с. л. | олио (за пържене) |
2 с. л. | доматено пюре |
1 ч. л. | сос Уорчестър |
1-2 с. л. | горчица |
брашно за овалване на руладините | |
сол и черен пипер на вкус |
Съвет
-
По желание към плънката може да добавите и нарязано сварено яйце.
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на филийки (шницели). Парчетата се поръсват със сол и черен пипер, поставят се между два листа фолио и се изтъняват, като се начукват добре от средата към краищата.
- 2
Всяко парче месо се намазва с горчица и отгоре се подреждат нарязаните на лентички кисели краставички, морков и праз лук. Навиват се рулца и се забождат с шишче или с клечки за зъби.
- 3
Руладините се овалват в брашно, като се изтръскват от излишното. Пържат се от двете страни в сгорещено олио. След това съдът се похлупва с капак и се оставя на котлона за още няколко минути.
- 4
Прибавя се доматеното пюре и се долива вода, така че да покрие руладините. Подправят се със соса Уорчестър и се оставят да се задушат за около 30 минути.