kaufland.bg/recepti
Телешко месо със спанак, гъби и ориз
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (5 порции)
500 г | телешко месо |
200 г | гъби |
400 г | спанак |
1 връзка | пресен лук |
1 ч. ч. | ориз |
3-4 с. л. | олио |
1 | дафинов лист |
1 кубче | зеленчуков бульон |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на малки кубчета, слага се в дълбок тиган и се задушава заедно с олиото, дафиновия лист, стритото кубче зеленчуков бульон и 2 ч. ч. вода.
- 2
В отделен съд се запържва оризът, ситно нарязаният лук, нарязаните на филийки гъби и се долива вода, колкото да покрие сместа. Разбърква се и щом кипне, се слага и спанакът, за да се задуши закратко.
- 3
Всичко се прехвърля в тавичка, прибавя се телешкото месо, сол и черен пипер и се наливат 2 ч. ч. от бульона, в който е задушавано месото. Пече се на умерена фурна до готовност.