Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко салтимбока с гретенирани домати

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

400 г телешко бонфиле
80 г прошуто
100 г брашно
2 с. л. краве масло
20 мл зехтин
200 мл бяло вино
0.5 връзка салвия
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:

2 домата
40 г галета
20 г сирене Пармезан
1 /4 връзка магданоз
1 с. л. зехтин

Приготвяне

    1

Месото се обезципява, краищата се отстраняват и месото се нарязва на около 8 тънки парчета. Леко се изтънява и се овкусява със сол и черен пипер. Върху всяко парче се слага прошуто и по едно листо салвия, които се закрепват с клечка за зъби и се овалват в брашното.

    2

Пържат се в сгорещените зехтин и масло по 2 минути от всяка страна. Деглазира се с виното и се оставя месото да се сготви и сосът да се сгъсти.

    3

Доматите се нарязват на дебели шайби. Галетата, настърганият пармезан, наситненият магданоз и зехтинът се смесват.

    4

Върху доматите се слага от сместа и се запичат в загрята на 230°С фурна без вентилатор за кратко (7-8 минути), докато се образува хрупкава коричка.

    5

Месото се поднася с доматите, като преди това се отстраняват клечките. Добре е да се консумира веднага, защото колкото повече престоява, вкусът на салвията започва да преобладава.