Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко Уелингтън

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

700 г телешко бонфиле
60 г хамон (еленски бут)
1 /2 пакет бутертесто
2 с. л. дижонска горчица
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за намазване

за гъбеното пюре:

300 г пресни печурки
5 г сушени манатарки
1 глава шалот
скилидки чесън
3–4 стръка мащерка
50 мл бренди
краве масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Манатарките се накисват в топла вода, докато омекнат. После се отцеждат и се смилат в блендер заедно с обелените и нарязани печурки и наситнените шалот и чесън.

    2

Получената паста се запържва в маслото и се овкусява с листата от мащерката.

    3

Когато течността се изпари, се фламбира с брендито. Поръсва се със сол и черен пипер.

    4

Местото се обезципява и се овкусява със сол и черен пипер.

    5

После се запържва от всички страни в малко олио и се намазва с горчицата.

    6

Върху стреч фолио се подреждат тънки ленти от хамона, отгоре се разстила пюрето от гъбите и върху него се поставя месото.

    7

Завива се като бонбон и се оставя да престои 30-40 минути в хладилник.

    8

Бутертестото се слага върху набрашнен плот, разстила се и се разточва на тънка кора. Отгоре, точно по средата се слага месото, като предварително се отстранява фолиото.