Телешко с цитруси
Продукти (4 порции)
200 г | жасминов ориз |
500 г | роустбийф |
2 глави | лук |
1 скилидки | чесън |
1 | червена чушка |
1 | зелена чушка |
1 | малко парче джинджифил |
3 с.л. | сусамово олио |
6-8 с.л. | соев сос |
100 мл | оризово вино |
1 ч.л. | самбал олек |
пипер | |
кората и сока на ½ лайм |
Приготвяне
- 1
Оризът се приготвя по инструкциите на опаковката. Месото се нарязва на ивици. Лукът и чесънът се обелват, лукът се нарязва на шайби, а чесънът се смачква. Двете чушки се разрязват, измиват и нарязват на парченца. Джинджифилът се обелва и нарязва на малки кубчета.
- 2
Олиото се нагорещява, прибавя се месото, което се запържва леко и се маха от мазнината. Лукът, чесънът, джинджифилът и чушките се запържват в същата мазнина. Прибавят се соевото вино и 5 с.л. соев сос, след което цялата смес се задушава при постоянно бъркане за около 10 минути.
- 3
Телешкото месо отново се прибавя в тигана и всичко се овкусява с кората и сока от лайм, самбал олек, останалия соев сос и пипер. Сервира се с ориза.