kaufland.bg/recepti
Тиквеник с орехов крокан
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
400 г | кори за баница Брей! |
300 г | тиква |
200 г | орехи |
100 г | захар |
100 г | масло |
канела на вкус |
Приготвяне
- 1
Захарта и орехите се карамелизират в тиган до получаването на златиста смес, която се изсипва върху намазана с олио хартия за печене. Оставя се встрани, за да се втвърди, а след това се натрошава на ситно – крокан.
- 2
Разтиля се лист от корите за баница, маже се с разтопено масло и се настъргва тиква, добавя се крокан, и се завива на руло. Това се повтаря, докато не се запълни тавата за печене. После се пече за около 30 минути на 180⁰С или до златисто.
- 3
Готовият тиквеник се оставя настрани, за да се охлади и след това сервира.