kaufland.bg/recepti
Веган
Тиквеник
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (16 парчета)
1 пакет | точени кори |
1 /2 | средно голяма тиква |
1 ч. ч. | захар |
100 мл | олио |
200 г | орехови ядки |
1 /2 пакетче | канела |
1 ч. л. | сол |
1 ч. л. | олио за намазване |
пудра захар за поръсване |
Приготвяне
- 1
В тенджера се сипва олиото и настърганата тиква се задушава със захарта, солта и канелата, като от време на време се разбърква. Накрая се прибавят счуканите орехови ядки и пак се разбърква.
- 2
Готовата плънка се разпределя върху корите и се завиват.
- 3
Корите се подреждат в намазнена тава. Пече се около 30 минути в загрята до 220 градуса фурна. Тиквеникът се сервира поръсен с пудра захар.