Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Тиквени крекери с дип от чушки

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (30 парчета)

За крекерите:

300 г тиква
220 г бяло брашно
1 /2 ч.л. бакпулвер
1 стрък розмарин
1 ч.л. сух чесън
1 с.л. маслиново масло
сол и черен пипер на вкус

За дипа:

300 г печени червени чушки
400 г нахут (от консерва)
1 ч.л. кимион
50 мл маслиново масло
2 с.л. балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Тиквата се обелва и се почиства. Нарязва се на малки кубчета, сварява се и се отцежда много добре, след което се пюрира (трябва да се получат 120 г пюре).

    2

Смесва се с брашното, бакпулвера, наситнения розмарин, сухия чесън, маслиновото масло, сол и черен пипер на вкус. Ако тестото е много твърдо, може да се добави малко вода или още брашно, ако е много меко.

    3

Разточва се върху набрашнен плот на тънка кора. Изрязва се с нож за пица на правоъгълници. По желание се правят декоративни шарки.

    4

Прехвърлят се в тава с пергаментова хартия на дъното и се посоляват. Пекат се около 15 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор.

    5

Нахутът за дипа се отцежда добре и се слага в купата на блендер, заедно с чушките, кимиона, балсамовия оцет, маслиновото масло, сол и черен пипер на вкус. Всичко се смила добре.

    6

Крекерите се поднасят с дипа.