Тиквени мъфини
Продукти (12 парчета)
350 г | тиква Хокайдо |
1 ч.л. | сол |
2 стръка | магданоз |
250 г | пшенично брашно |
1 опаковка | бакпулвер |
2 | яйца |
2 с.л. | горчица |
200 г | прясно сирене |
1 ч.л. | риган |
1 /2 ч.л. | майорана |
100 мл | маслиново масло |
черен пипер | |
200 г | сирене фета |
50 г | тиквено семе |
Съвет
-
Вместо с тиква, мъфините може да се направят с моркови, тиквички или корен от магданоз.
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително на 200 °C (Вентилатор: 175 °C). Тиквата се измива, отцежда, разрязва наполовина и се почиства от семките. Нарязва се и се настъргва на едро ренде. Поставя се в купа и леко се посолява. Оставя се за 5 минути. Магданозът се измива, отцежда, премахват се дръжките и листата се нарязват на дребно.
- 2
Брашното и бакпулверът се смесват в голяма купа. Добавят се яйцата, горчицата, прясното сирене, риганът, майораната, маслиновото масло и магданозът, и се разбърква с помощта на бъркалка. Овкусява се със сол и черен пипер. Сиренето фета се натрошава и се добавя към настърганата тиква. Формата за мъфини се покрива с хартиени формички, запълва се на ¾ с тесто, поръсва се с тиквени семки и се пече до златисто около 20-25 минути.
- 3
Мъфините се изваждат от формата и могат да се консумират както топли, така и студени.