Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Тиквички-патладжан бюрек

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 тиквичка
1 патладжан
2 щипки сол
2 яйца
галета и брашно за паниране
олио за пържене

за плънката:

150 г сирене
1 яйце
1 /2 домат
2-3 стръка магданоз
1 щипка чубрица
1 скилидка чесън
сол на вкус

за соса:

1 /2 кофичка кисело мляко
2-3 скилидки чесън
1 /2 връзка копър

Приготвяне

    1

Тиквичката и патладжанът се нарязват на четири филийки по дължина. Патладжите се осоляват и се оставят в тавичка за около 30 минути, за да се отцеди горчивият им сок. След това заедно с тиквичките се запичат на грил тиган от двете страни, докато омекнат.

    2

Магданозът и чесънът се нарязват на ситно, а доматът – на малки кубчета. Сиренето се намачква с вилица в купичка. Добавят се яйцето, магданозът, чесънът, доматите, поръсва се със сол, подправя се с чубрицата и се разбърква добре.

    3

Плънката се разпределя върху филийките патладжан и се захлупва с тиквичките. Овалват се последователно в двете разбити яйца, брашно, яйца, галета, яйца и се пържат до златисто в нагорещеното олио.

    4

Чесънът и копърът се нарязват на ситно и се смесват с киселото мляко. Бюреците се заливат със соса и се сервират.