kaufland.bg/recepti
Тортиля с праз и печурки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
1-2 | картофа |
2 стръка | праз |
100-150 г | печурки |
1 /2 | червена чушка |
100 г | кашкавал |
4 | яйца |
4 с. л. | олио |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Картофите се обелват и се нарязват на много дребни кубчета. Олиото се загрява в голям дълбок тиган, изсипват се картофите и се пържат 5-8 минути, като се разбъркват периодично.
- 2
Празът се реже на шайби, гъбите и чушката – на ленти, и се добавят при запържените картофи. Пърженето продължава още 5-6 минути.
- 3
Яйцата се разбиват с 2-3 с. л. вода и към тях се прибавя настърганият кашкавал. Посолява се и се разбърква, докато се смесят добре. Изсипва се върху зеленчуците в тигана и се пържи, без да се разбърква 5-6 минути на тих огън.
- 4
Накрая ястието се запича във фурната. Готовата тортиля се обръща върху чиния, нарязва се на триъгълници и се сервира.