kaufland.bg/recepti
Веган
Тревненски зелник
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
1 пакет | точени кори (400 г) |
1 /2 ч.ч. | ориз |
1 /2 стрък | праз |
1 глава | лук |
1 | средно голяма кисела зелка |
3-4 с. л. | олио |
1 ч. л. | червен пипер |
олио за намазване |
Приготвяне
- 1
Оризът се сварява в съотношение 1:3.
- 2
Празът и лукът се нарязват наситно и се запържват в сгорещеното олио. Зелето също се нарязва наситно и се прибавя към лука. Оставя се да се задуши и щом омекне, се поръсва с червения пипер. Накрая се сипва свареният ориз и се разбърква.
- 3
Дъното на тава за печене се намазва с олио и се покрива със 7-8 кори. Отгоре се поръсва малко олио и половината от плънката се разпределя равномерно. Покрива се с още 7-8 кори и се слага останалата част от плънката. Накрая се разпределят и останалите кори. Полива се с олио и зелникът се пече около 20 минути в предварително загята до 180°С фурна.