Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Фарфали с гъби и риба тон

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 пакет фарфали (500 г)

за соса:

200 г заквасена сметана
250 г пресни печурки
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
1 в. ч. бяло вино (150 мл)
сол на вкус
1 консерва риба тон (170 г)

Приготвяне

    1

Фарфалите се варят според упътването на опаковката, а през това време се приготвя сосът.

    2

Зехтинът и маслото се заг яват в дълбок тиган и лукът, нарязан на ситно, се запържва за минута. Чесънът се счуква, гъбите се нарязват на ивици и всичко се прибавя към лука, като огънят се усилва. Пържи се 3 минути или докато продуктите се зачервят, като се разбъркват периодично. Налива се виното и се оставя да се изпари.

    3

Сместа се овкусява с мащерката и ригана, посолява се и се изсипва консервата риба. Налива се 1/2 ч.ч. топла вода и се вари 2 минути. Сипва се сметаната, разбърква се и се оттегля от огъня.

    4

Фарфалите се отцеждат и веднага се смесват със соса в тенджера.