kaufland.bg/recepti
Финландска супа със сьомга
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
1 кг | картофи |
500 г | сьомга |
1 л | рибен бульон |
150 мл | животинска сметана |
1 глава | лук |
1 /4 връзка | копър |
3 | дафинови листа |
1 с.л. | краве маслo |
1 щипка | смлян бахар |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на кубчета и се задушава в маслото и малко вода.
- 2
Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи. Налива се вода, колкото да ги покрие, и се готви под капак, докато зеленчуците омекнат.
- 3
Овкусява се с дафиновите листа и бахара. Наливат се бульонът и сметаната и се вари още 10–15 минути.
- 4
Накрая се слага сьомгата, нарязана на кубчета.
- 5
Вари се още 2–3 минути, овкусява се със сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
- 6
Сервира се с наситнен копър.